Koninklijke Musea voor Kunsten en Geschiedenis

- Jubelpark 10
- 1000 Brussel
- Tel.: 02/741.72.11
- Tel.: 02:741.72.15 (educatieve dienst)
- Fax: 02/733.77.35
- Email : info@kmkg-mrah.be

- Gratis inkom voor slechtzienden
- Geleid bezoek : € 35 (maximum 4 slechtzienden en 4 begeleiders)
- Reservatie : Educatieve en culturele dienst
- de geleide bezoeken voor blinden en slechtzienden gebeuren steeds onder leiding van een gids van de Educatieve en Culturele dienst. U dient een maand vooraf te reserveren.
- Aparte ingang voor de rolstoelgebruikers dichtbij de hoofdingang Albert-Elisabeth.
- De geleide honden zijn toegelaten.

- Openingsuren :
- Dinsdag - vrijdag : 9.30 u - 17 u
- Zaterdag en zondag : 10 u - 17 u
- Gesloten op maandag en volgende feestdagen : 01/01, 01/05, 01/11, 11/11 en 25/12
- Sluiting van de ticketbalie om 16 u

- Opgelet : op 24 en 31 december (behalve indien deze dagen vallen op een maandag) sluiten de musea om 16 u en de ticketbalie om 15 u .


Les collections visibles aux musées du Cinquantenaire se regroupent sous quatre thèmes : l’antiquité, l’archéologie nationale, les arts décoratifs européens et les civilisations non européennes. En outre, le parc qui entoure les musées est un îlot de verdure très reposant.

Open van dinsdag tot vrijdag van 9.30 tot 17 uur en op zaterdag en zondag van 10 tot 17 uur.

De collecties in de Musea van het Jubelpark kunnen onder vier thema’s worden ondergebracht: oudheid, nationale archeologie, Europese kunstnijverheid en niet-Europese beschavingen. Het park waarin de musea liggen, vormt een bijzonder rustgevend groen kader.

Hoofdtoegang:
- toegang via de esplanade, waar gemakkelijk een parkeerplaats kan worden gevonden voor de auto. De esplanade bestaat uit grote straatstenen. Het park is toegankelijk, maar er is wel hulp nodig om over de paden te rijden.

Ingang:
- de ingang voor rolstoelgebruikers bevindt zich aan de zijkant; met een deurbel kan een personeelslid worden geroepen, dat u tot aan de lift begeleidt.

Bezoek:
- met liften/personenliften van verschillende formaten kleiner dan 1.20 m kunnen alle niveaus van de musea worden bereikt.
- voor de permanente collecties van het museum kunt u een audio-gids nemen. U kan Egypte, Amerika, het circuit Gotiek - Renaissance- Barok, de zaal van de Kunst van de Islamitische wereld en de zaal van Romaanse en Mosaanse Kunst ontdekken in verschillende talen. Vraag er gewoon naar aan de receptie, de audio-gids is in de inkomprijs begrepen.
- Er is een ingerichte zaal voor blinden. Als u deze wil bezoeken, is het wel aanbevolen op voorhand de educatieve dienst te contacteren.

Toiletten :
- de toiletten bevinden zich op het gelijkvloers bij de rotonde. Er is een toilet voor heren en ook voor dames . De deuren zijn 0,95 m breed, ze zijn niet dubbel doch goed gestructureerd.

Shop:
- De Museumshop is toegankelijk.

- Zeer behulpzaam personeel.


Gids | Nieuws | AMT Concept | Contact | Admin |

© 2014 AMT Concept - All rights reserved - Powered by Parcours.com

Brussel Voor Allen

Toeristische gids voor de reizigers met beperkte mobiliteit

remerciements